tisdag 25 oktober 2011

Moderat stämma

Moderaterna hade stämma i helgen. Deras retorik är intressant. De vill nu bli ett statsbärande parti. De ska bli ett parti för alla. De ska på det sättet kunna regera Sverige i årtionden har de tänkt sig. Frågan är om svenska folket går på det . De gillar kollektivavtalen, men samtidigt ``reformerar´´ de arbetsrättslagarna. Definitivt inte till arbetstagarnas bästa. De gör det lite i taget så det märks inte så mycket. Problemet med det är kanske inte att  vanliga människor inte reagerar. Problemet är att Arbetarrörelsen inte reagerar. Var är facken och socialdemokratin?
De gynnar de som arbetar, men vad händer med de sjuka och arbetslösa? Högre skatt och sämre ersättningar. Vem försvarar dem i en alltmer individualiserat samhälle? Det borde fack och socialdemokratin göra. Men protesterna verkar inte vara så kraftiga längre.
Samtidigt skäller finansminstern på folkpartiet för att de vill sänka skatten för högavlönade. Ojdå är inte det en moderat filosofi.
Den fasad som moderaterna bygger upp raserar när man studerar vad som händer internt. Valberedningens ordförande till moderatstämman var fd. kommunalråd i Vellinge. Inte en ort som är känd för jämställdhet och integration. Så några invandrare var inte föreslgna till partistyrelsen. Man skulle ju utöka styrelsen så där fanns chansen. Men icke. Istället valde man i ett kommunalråd från Malmö vars åsikter i mycket närmar sig Sverigedemokraterna. Herr ordförande sjäv, herr Reinfeldt sa ingenting.
Kvotera in kvinnor i bolagsstyrelsen var inte heller aktuellt för stämman. När inte finansen klara det själv så tycker man kanske att det statsbärande partiet skull kunna ställa lite krav. Men icke. Kvinna bli vid din läst. Detta enligt moderat politik.
Nej håll reda på vad Moderaterna gör. Fasaden utåt är inte samma sak som de arbetar internt.Ska man bli ett statsbärande parti så måste man nog var ärlig i hela sin argumentation och inte bara utåt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar