lördag 5 november 2011

Vart ska skattepengarna gå?

Alla kommuner ska nuförtiden skryta med stora idrottsanläggningar. Uppsala kommun är inget undantag. Just nu diskuteras en ishockeyarena tillíka konserthall, en fotbollsarena och en kombinerad innebandy och friidrottsanläggning. Allt detta ska vi skattebetalare på något sätt betala. Det låter fint när politiker säger att företagsvärlden ska betala. Om det var så så borde anläggningarna redan varit byggda, men inget bygge har startats. Det innebär väl att företgarna inte vill betala. Vad gör politiker då. Jo sponsar själva med våra skattepengar. I två fall har nu förvaltningsrätten underkänt Uppsala Kommunens agerande. Vilket är skrämmande bevis på hur politiker använder våra skattepengar
Nu har även sossarna drabbats av hybris. De tycker också att nu ska hockeyarenan byggas. För nu ska de få ta över om det inte fungerar med privat verksamhet. Jätt kul tycker nog företgarna. Om det inte lönar sig så tar kommunen över. Jubel!!!!! Det blir mina skattepengar igen som ska betala.
Nej kära politiker sansa er. Skola ,barnomsogr och äldreomsorg som idag knappt har pengar till sin verksamhet behöver inga lyxidrottsarenor.
Föreningslivet har också ett ansvar. Vem behöver en fotbollsarna för 20.000 besökare, en hockeyarena för 10.000 besökare, en bandyarena  20.000 besökare och en innebandyarena för 2.500 besökare. Ingen av sporterna kommer i närheten av dessa siffror, utom bandyfinalen en gång om året och Storvreta innebandy max tre gånger om året .Frågan är om de styrande i föreningslivet har kommit för långt från verkligheten. Tanken med dessa lyxarenor är ju att föreningslivet ska var delfinasiärer. Har medlemmarna råd att betala kalaset. Ja om vi vill plocka bort en tredjedel av våra medlemmar. Idrotten ska väl inte ännu en gång medvetet kasta ut de med låga inkomster.Idrotten har gjort det flera gånger tidigar med prylhysteri och tidig specialisering. Gör inte ett misstag till. Då är det snart slut med folkrörelsetanken
Den enda idrott som jag tycker tänker realistiskt är friidrotten. De vill ha en träningsarena, för de inser att de inte kan finasiera en lyxarena och att deras medlemmar inte ska få alltför höga merkostnader.Jag hoppas verkligen att ni får er arena.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar