tisdag 20 mars 2012

Landstingets vård

I Uppsala län är vårdköerna längre än någonsin till sjukhusvård. I höstas missade tom. Landstinget staliga pengar pga. att operationsköerna var för långa.
Vad gör då våra kära politiker.Jjo de ska spar på sjukhusvård. De drar in vårdplatser på Akademiska sjukhuset, minskar på personal och drar in akutläkare på akuten på Akademiska sjukhuset.
Vilket naturligtvis inte gör köerna kortare.
Vet då politikerna vad de gör?
Vid en radio intervju med ett ansvarigt Landstingsråd (namnet har jag glömt/förträngt) så sa hon att alternativet var att höja skatten. Då kom frågan om hur mycket skatten skulle behöva höjas för att slippa nedragningarna. Svaret var. JAG VET INTE. Hoppsan. Att skapa en kvalitativ bra vård finns allså inte i den borgliga majoritetens hjärnor.
Nu kära upplänningar måste ni bestämma er. Kan det vará värt att betala lite mer i skatt och ha bra vård eller ska köerna bli längre till sjukvården. För de som intervjuades i Uppsala Nya i söndags tror jag svaret är självklart.
Nu har vi två på oss att inse att ska borgarna fortsätta så får vi nog i framtiden bli våra egna medicinmän för någon annan vård kommer inte att finnas.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar