fredag 6 april 2012

Vad ska man tro

Först Folkpartiet och sedan Centern. Bägge partierna har nu hårt gått ut med att ungdomslönerna ska sänkas. Enligt dem ska då fler ungdomar få jobb.
Var finns då motståndet mot sänkta löner. Jo, hos Fredrik Reinfeldt. Storfinansens största bekyddare historikt bekämpar lönesänkningar. Världen är upp och ner. Fackens protester är alldeles för svaga. Höni ska ni få fler medlemmar så skrik högt. Var inte så för-annat diplomatiska.
Herr Löven säger som vanligt ingenting.Undrar hur länge han kan bli populär utan att ta ställning. Känns lite som Pastor Jansson. Han har ingen bestämd åsikt om någonting.
Inte nog med att Reinfeldt tar avstånd från sänkta löner han ifrågasätter sin egen regerings beslut om sänkta arbetsgivaravgifter för ungdomar. Det har inte gett den effekt på arbetsmarknaden som var tänkt.
Samtidigt kommer rapport att Hotelfackets A-kassa måste höja avgiften för att arbetslösheten ökar. Fast regeringen har sänkt restaurangmomsen. Allt för att skapa fler jobb. Var inte centern drivande där?
Centern och folkpartiet håller på att drunkna i sin egen lönesörja. och ingen kan väl beklaga detta.
Men räkna inte ut Reinfeldt. Han är på väg tillbaka till 2006 års politik. Värna LO medlemmar.
Löven måste snart ta ställning och Lo msåte ut på barrikaderna snart, men det dröjer väl till efter ordförandevalet. Där Tobias har du något att bita i. Du klarar det.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar