söndag 18 mars 2012

Ungdomslöner

Nu är vi där igen. Nu vill restaurangarbetsgivarna ha speciella ungdomlöner för kunna anställa fler. Naturligtvis ska lönerna vara lägre än idag De restauranganställda har redan idag de lägsta lönerna och en dålig arbetsmiljö.
Arbetsgivarna har redan fått lägre arbetsdgivaravgifter och sänkt moms. Dessutom är detta en branch där fusket med skatter och övriga avgifter är utbrett. Det är bara att läsa om skatteverkets razzia på nyårsdagen i Stockholm. 9 av 10 pizzeriar drabbades av straffavgifter + alla övriga skatterazzior som skett genom åren..
Nu har arbetsgivarna mage att kräva mer av de anställda. Nej bli seriösa och höj lönerna så de blir drägliga.
Naturligtvis hänger moderaterna på. På deras kommundagar så skallar nu ropen att ungdomarna måste ha lägre löner för att komma ut på arbetsmarknaden.
Vad det handlar om är ju inte att slå ut gamla till fördel för unga utan att ge de unga rätt utbildning och göra arbeten attraktiva. Där kan regering och arbetsgivarna åka på konferens för att lösa  problemet det är ju de som sitter på lösningarna, bara de vill. Men det är väl båttre att skylla allt på facken. Är det det som kallas att ta ansvar, då har jag nog läst i fel bok.
Det sk. utanförskapet som moderaterna lovade att lösa 2006 har ju nästan fördubblats på sex år. Då är det väl lättast att skylla på någon annan. Nej stå upp nu facken och starta alla kamjer ni kan för att hålla ner denna massiva arbetsgivar-och politikkampanj.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar