torsdag 21 januari 2016

Kommunal igen

Så avgick då Annelie Nordström. Jag är inte speciellt imponerad av Kommunals krishantering.
Ordföranden håller sig undan i flera dagar och när hon träder fram så är det bara för att hela tiden be om ursäkt och till slut prata om att det är mänskligt att fela. Hon vill påstå att hon inte hade sett omfattningen av kulturen i kommunal när hon blev ordförande och det då blev svårt att göra en förändring.
Och.
Hon har arbetat på förbundskontoret sedan början av 2000-talet, var vice.ordförande i minst tre år innan hon blev ordförande. Så nog måste hon ha sett och upplevt hur Kommunal fungerat.
Nej. hade det inte varit bättre att klivit fram första dagen. meddelat att detta är fel vi gjort och nu tar jag tag i detta. Kallat in förbundsstyrelsen och tagit krafttag direkt.
Sedan hade Anders Bergström ändå fått gått men då hade det kunnat ansetts som om Anneli hade sparkat honom. Då hade hon visat ledarskap. Min åsikt.
Förmodligen så chansade man på att det skulle blåsa över om Anders Bergström avgick.

Allt som nu ska göras kommer tyvärr även att drabba de som skött sig. På de flesta avdelningar och även enheter på förbundet har alkoholregler varit mycket restriktiva och resor skötts med billiga alternativ. De kommer också nu förmodligen att dras med i upprensningen. Det blir den kollektiva bestraffningen som är så vanlig i organisationer.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar