torsdag 6 december 2012

Läxläsning

Jag följde en frågestund i riksdagen om rutavdrag för läxläsning. Där avslöjade en moderat talesman moderaternas ambitioner med rutavdraget för läxläsning. Namnet har jag förträngt.
Han sade att att föräldrar till barn som har det svårt i skolan kunde använda rutavdraget för att hjälpa sina barn. Det var effektivare än om skolan hjälpte till.
Än en gång är det bevisat att moderaternas politik går ut på att den enskilda medborgaren ska betala och inte samhället. Det solidariska samhället där vi ställer upp för varandra gnom att betala skatt ska bort.
Kommer då alla föräldrar ha råd att betala för läxhjälp. Nej naturligtvis inte. Alla kommer inte att  kunna det för även med rutavdrag blir det ju en kostnad.
Egentligen är det logiskt att moderaterna säger detta, men för varje år i makten blir det allt tydligare.

Detta är samma politik som nu genomförs inom Uppsala kommun inom skolan. för vissa skolor i Uppsala kommer alla små klasser att tas bort av ekonomiska skäl.  Vilka går då i de små klasserna. Jo de svaga eleverna.
Hela tiden är det de svaga grupperna i samhället som drabbas med en borglig politik.

Sedan sitter det ett borgligt kommunalråd i TV och säger att per elev så får Uppsalas skolor mer pengar än i motsvarande andra kommuner. Men säg då också att största delen av pengarna går till hyror som kommunen kräver av skolorna. ge med den ena handen och ta tillbaka med den andra.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar