söndag 30 december 2012

Hjärnskada?

I veckan rapporterades om att de nu finns ett test i Sverige, där man genom ett gentest kan se vilken idrott man passar för.
Det gäller nog alla sporter utom ishockey.
Finns det någon sport där man bryter mot reglerna så ofta så att det ger skador med men för den skadade. Tacklingar bakifrån, mot huvudet, mot knäna eller på annat sätt skadar motståndaren.
Sedan sitter så kallade förståsigpåare i radio och TV och nästan försvarar detta. Ishockey är ju en aggressiv sport med mycket adrenalin därför sker detta. Skitsnack. Inte ens i boxning där faktiskt målet är att vinna på knockout sker så här mycket övertramp mot reglerna
Ovanpå detta så vräker spelare, tränare och andra ledare ur sig saker om domarna + att det de säger i massmedia är ju inte bättre i många fall
I Uppsala har ju två Almtuna spelare senaste veckorna utmärkt sig. den ena avstängd för att han förolämpat en domare. Blir man avstängd är det grovt.
Den andra har blivit intervjuad på en blogg och uttryckt sin avsky mot homosexuella och sedan påstått att han inte förstod att det var en intervju. Sedan förnekat att han sagt det.
Nej, några gentester är nog inte nödvändiga.
Frågan är väl om man blir hjärnskadad av ishockey eller om det är en förutsättning för att hålla på med sporten.
Ps. Jag har i veckan följt Junior VM. Där finns det tacklingar mot huvudet. Riktigt fula saker.
Barn gör inte vad du säger utan vad du gör. Ds.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar