måndag 10 december 2012

Återigen Landstinget

Landstinget i Uppsala ska återigen spara, skattepengarna räcker inte.
Ca. 325 tjänster ska bort. För att klara den minskningen ska bl.a den sk. överlappningstiden minskas. Det är den tid då det är lite fler personal på vårdavdelningarna.
En stor risk med det är det inte kommer att gå att få heltider i fortsättningen. Eftersom den tid som det ska arbetas minskar. Stör de politikerna? nej, för de har inte problemet med dålig lön och deltid?
En avdelning som avlastar akuten stängs. Den avdelningen öppnades för två år sedan för att avlasta akuten. De rapporter som har kommit tidigare i höst var att det var överbeläggning på akuten. Men nu ska allt fungera med mindre avlastning säger chefen. Tur för politikerna att det finns lojala chefer.

Geriatriken ska minska med 13 platser. Vi blir äldre och kräver mer vård men det stör väl inte politikerna. De ser väl sig som odödliga eller så har de råd att söka privat vård när de blir gamla,. Bra pension?

Infektionskliniken ska minska platser. Hotet med reistenta bakterier och ett mer infektionskänsligt samhälle har ingen betydelse. Politikerna är väl inte infektionskänsliga. Kan det bero på att det aldrig är ute i verkligheten?
Samtidigt som alla dessa besparingar ska genomföras så ska politikerna rusta upp grönområdena vid Akademiska sjukhuset. detta eftersom en bra utemiljö gör oss friskare. Logiskt, får man inte vård inomhus kan vi sitta i parken och dö lyckliga .
Samtidigt som man nu ska göra sig av med personal så vill politikerna öppna nattis. Det kostar också pengar.
Är Landstingets nya filosofi att minska vård och satsa på annat. tidigare i höst planerade man en ny stadsdel. nu ska man rusta parker och bedriva nattis.
Vore det inte bättre att sköta vården och låta andra sköta det andra.
Samtidigt kommer nu rapporter att sjukhuset är smutsigt. Beror det på  städpersonalen? Nej det beror på att upphandlingarna ska vara så billiga som möjligt. Ingen kvalité bara billigt.
Det är väl samma som Alliansens politik.

Glöm inte detta inför valet 2014.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar