onsdag 11 april 2012

Stöd Handels

Handels strejvarsel har tydligen upprört Svenskt Näringsliv
Nu hotar vd:n herr Bäckström med att arbetsgivarna inte skulle vara intresserade av kollektivatal i framtiden och den svenska modellen är hotad p.g.a. Handels strejkvarsel.
Jag tycker att herr Bäckström bör läsa sin historia Facken och Svenskt Näringsliv fd. SAF tacknade 1938 ett avtal som bl.a gav facken rätt att strejka för kollektivavtal. Det är just det som Handels just nu tänker göra.Det är den svenska modellen och den har fungerat i drygt 70 år. Så nog överlever den en Handelskonflikt.
Handels tar konflikt för att de lågavlönade, mest kvinnor och oftast deltidsarbetande ska få en dräglig lön.
Nu sluter många andra LO  förbund upp och tänker sympatistrejka. Detta är exakt det som den sk. LO samordningen går ut på. Solidaritet! Det är ett fint ord som några LO förbund inte har i sin ordlista.
Problemet är just det. Solidaritet. När industriförbunden med Metall i spetsen inte ville satsa på de lågavlönade. Då skapades dagens problem.
Nej stå upp för Handels. Det sorgliga är att alla sk. feministiska partier/organisationer nu håller tyst. Detta är en kvinnokamp. Nu måste Handels ha allt stöd de kan få.
Näst i tur står Kommunal.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar