tisdag 29 oktober 2013

Stackars poliser

Veckan som varit har inte varit positiv för den svenska polisen.
Den skånska polisen har återigen försökt försvara sitt romska register. I Söndags stod någon kvinna i TV och försökte förklara att det inte var ett register över romer och det var bara ett spaningsregister över ev. brottslighet och i ett sånt register finns inte barn som inte är straffmyndiga med och om de fanns där så visste hon inte varför. Hon visste inte heller varför det bara var romer eller personer med anknytning till romer med i registret Polisen hade tjänat på om hon inte uttalat sig.

Sedan har poliser ägnat tid åt att skrivit skit om människor som är kritiska mot dem. De har de gjort på en facebooksida som skulle användas till att diskutera arbetssituationen för polisen. Sidan var skapad av polisförbundet.
Det visar väl att poliser tror sig vara lite förmer än andra. De kanske skulle ha använt sin kreativitet till att lösa lite fler brott. Det kom statistik förra veckan att endast 17 % av anmälda brott klaras upp. Detta trots en massiv ökning av antal poliser och andra resurser som polisen fått senaste åren.
Igår kom ett utlåtande från den nämnd som utreder skånepolisens register. De har fått in polisens skriftliga svar på nämndens frågor.
De underkände i stort sett allt. Polisen hade sagt en sak och skrivit ett annat.
Kort sagt skånepolisen fick underkänt och order om att förklara sig

Det är synd om svensk polis.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar