tisdag 27 augusti 2013

Arbetsförmedlingen

Arbetsförmedlingens generaldirektör vill ha taxiresan hem från sitt eget 50-års kalas betald av arbetsförmedlingen.
Hon har ju bara en månadslön på 144.000 så har väl inte råd.

Styrelsens ordförande är vd för ett bolag som ljugit för arbetsförmedlingen och fått dubbla ersättningar.

Ett företag blev av med 26 kontrakt med arbetsförmedlingen i våras. Detta pga. att de inte hade någon kvalité i sitt arbete med att hjälpa arbetslösa.
Nu får de 35 nya kontrakt med samma arbetsförmedling. Vid fråga varför, så står någon tjänsteman och svara att man kan inte hindra någon från att lämna anbud.
Nej men man behöver inte ge alla som lämnar anbud jobb. Pucko.

När styrelsen meddelar att de inte har förtroende för generaldirektören har inte regeringen tid att kommentera det. De har budgetförhandlingar och de måste också få tills sig alla fakta meddelar någon betald tjänare.
budgetförhandlingar tar tid, det vet alla. Men inte mer tid än att centerns ordförande var på guldknappegalan på lördagskvällen och utrikesministern satt i TV på söndagmorgon.

När så arbetsmarknadsministern på söndag eftermiddag äntligen öppnar munnen så säger hon att hon visste om styrelsens misstroendevotum. Det var väl självklart egentligen. Så varför inte ge ett uttalande direkt.
Nu har generaldirektören fått sparken , men hon ska sitta och uppbära lön i ett år till. Mina skattepengar.
Förreseten hon fick sparken från det föregående jobbet också. Men det kollade väl regeringen innan hon anställdes. Eller????

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar