onsdag 3 oktober 2012

LAS

Nu är teknikföretagen på krigsstigen igen mot Lagen om Anställningsskydd(LAS)
Regeringen har underlättat för företag att anställa ungdomar,arbetslösa,invandrare och funktionshindrade.nu även med sänkt bolagsskatt.
Men det duger inte för teknikföretagen. De enda de vill är att det ska bli lättare att göra sig av med anställda Då går ropet att LAS är hindret. Det de vill är att slippa ge ett sakligt skäl för att säga upp anställda. Det är den paragrafen i LAS som de är ute efter. Ska vi gå tillbaka till gamla tiders patroner, där folk fick lämna sina arbeten efter ett godtyckligt beslut av någon brukspatron.
Vi har en lag som säger att arbetsgivaren faktiskt ska ha ett sakligt skäl att säga upp anställda. Är det för mycket begärt år 2012 i ett modernt samhälle.
Vilka kommer att åka ut först. Jo, äldre, sjuka, invandrare,funktionshindrade och de med lägsta utbildningen .

Nej, nu måste alla goda krafter mobilisera mot dessa moderna brukspatroner.
Metalls ordförande var i radio idag och sa ifrån.
Bra, men var är alla andra. Fack, politiska partier, pensionärer och alla andra intresseorganisationer som har något lite intresse av att Sverige ska vara ett modernt samhälle där människor är trygga.
Vill ni organisationer något så agera.
Vi som privatpersoner kan väl mailbomba teknikföretagen. De har en hemsida
Nu kör vi.
Till sist ett råd till regeringen. Alla de skattepengar som ni lagt ner på att företag ska anställa människor kan ni ta tillbaka. Företagen vill inte ha det stödet. Lägg pengarna på vård och omsorg istället.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar