onsdag 3 oktober 2012

Landstinget igen

Det är tur att Landstinget i Uppsala län finns. Jag får alltid något att skriva om.
Nu ska de sälja tre vårdcentraler för 9 miljoner som Carema i dag driver dem som entreprenör
För två år sedan sålde man Bålsta vårdcentral för 20 milj. Det blev tyvärr inga pengar till Landstinget för det bolaget hade inga pengar att betala med. Utan gick i konkurs.
 Då sålde man vårdcentralen igen och fick 5 miljoner. Hoppas de får pengar den här gången.
Med de siffrorna i bakgrunden verkar 9 miljoner vara ett lågt pris för tre vårdcentraler.
Det är Carema som fått köpa dem.
Varför lämnar man inte ut försäljningen för anbudsinlämning.
Jo säger då den ansvarige. Vi vill patientens väl. De mår inte bra om det skulle bli en ny ägare med nya rutiner. Det borde man väl ha tänkt innan man lade ut verksamheten första gången.
Det han säger är ju rena rama skitsnacket. Vid all den verksamhet som moderaterna har sålt de senaste åren har det aldrig pratats om patientens väl. Allt handlar om att det ska vara privat verksamhet, om den är bra eller inte spelar ingen roll för herr Weiman. Jag säger inte den borgliga alliansen. För de andra partierna finns inte och finns de så verkar de ha fått ett manus från moderaterna när de ska uttala sig.

Idag kunde man läsa i Uppsala Nya Tidning att Landstinget fått betala skadestånd till facken för att de hade missat att informera enligt det samverkansavtal som inom Landstinget. Misstag sa chefen vi vill att avtalet ska fungera. Det är viktigt att vi informerar och förhandlar med de fackliga organisationerna.
Jag vet inte det. Under de senast 6 åren har nog Landstinget betalat skadestånd på 1,5-2.0 miljoner  i skadestånd till facken för brott mot samverkansavtalet. Det är skattepengar som ha kunnat användas till patientsäkerhet. Allt beror på att chefer inte bryr sig.
Facken gör helt rätt i att ta ut skadestånd, men var gör arbetsgivaren åt cheferna som skiter i ingångna avtal.. Löneavdrag. Fan trot

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar