måndag 6 juli 2015

Almedalen

Så var då spektaklet i Almedalen över för detta år.
Vad sa då våra partiledare
Annie Lööv: Hon tog direkt taktpinnen för Aliansen. Det var tydligt att hon ville vara den drivande.
I övrigt vanligt centerprat. En sak får jag hedra henne för. Hon anser att ett medborgarskap ska vara permanent och inte tillfälligt. där står hon ensam på  högersidan
En intressant miljöskatt till förmån för småföretag. Lyssna Stefan Löven

Stefan Löven: Det enda nya var en statlig lönepolitik för lärare. En gammal fackpamp som inför statlig lönepolitik. Återigen så kan man inte lita på metallare.
Inte ett ord om jämställda löner för kvinnor i äldreomsorg och sjukvård.

Ebba Busch Thor; Hon lät som en krigsminister under ett brinnande krig. Vandringen till höger om Sverigedemokraterna har börjat. Hon inte går hon springer åt höger.

Jimmie Åkesson: Som vanligt, allt är invandrarnas fel, men en barnnyhet. Personalen på förskolorna skulle slippa karensdagen för att de skulle vara hemma när de är sjuka. Det skulle vara bra för barnen.
Gäller inte det även dagbarnvårdare ? eller vet han inte att de finns.
Ett förvirrande prat om att om det hade varit en jämställd föräldraförsäkring så hade han inte kunnat genomföra förra årets valrörelse.
Synd att den inte var införd då.

Gustav Fridolin; Äntligen ett tal där man inte skyllde på någon eller utmålade hot om framtiden. Det var ett tal som pratade sig igenom möjligheter. Inga löften.
Heder åt honom att han lovordade Fredrik Reinfeldt för den integrationsöverenskommelse som moderaterna och miljöpartiet gjorde för något år sedan.

Ann Kindberg Batra: Hon sågade Fredrik Reinfeldts integrations arbete, då var det klart.. Här gällde det att vandra högerut. Det börjar bli trångt där. Annars det gamla vanliga. Skattesänkningar. Ett nytt jobbskattevadrag under nytt namn

Jonas Sjöstedt: Hela talet byggde på krav mot regeringen.  Den enda som konsekvent pratade om välfärden.

Jan Björklund: Helt plötsligt pratar han om de socialliberala tankegångarna. Det har ju inte präglat folkpartiet under regeringsåren. Började prata miljö. Står man under galjen så är det lätt att byta åsikter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar