söndag 1 juni 2014

EU valet

Valet gav ju en kul avslutning på tråkig valrörelse.
Det jag kan notera är följande
Sista debatten på fredagen visade på en del saker. De partier med gamla stötar som försökte verka statsmannamässiga gick inte hem. Gunnar Hökmark, Marit Paulsson och Marita Ulvskog sprutade det ju inte förnyelse om precis.
Centeran Kent Johansson blev ju sen bortkryssad. Också han verkade mer som en gammal mjölkbonde än en som ska leda Sverige vidare inom EU.
De mjuka värdena verkar vara viktigare i EU än i Sverige.
Den vänstervåg som kom fram i valet hoppas jag ska fortsätta över nästa val.
På valnatten uppträdde alla hyfsat avslappnat, även förlorarna, utom två partier.
Två kostymklädda herrar med slips klev upp på podiet vid sina valvakor och högtidligt tackade sina medarbetare. Mycket stelt och mycket gammalmodigt. Frågan är om det är framtiden?

Om partierna kan åka runt och sätta upp valaffischer så kan de väl också åka runt och ta ner dem. Efter en vecka efter valet sitter de fortfarande kvar på stolpar lite här och där.

Det värsta med valet har jag sparat till sist. Den högervåg som rullar i Europa  för tankarna till en tid som gav ett Europa i krig. Om vi nu inte sätter stopp för dessa partier som under täckmantel att värna om fosterlandet så kommer vi att få uppleva ett rasistiskt och nazistiskt Europa  och det ganska snart.
Nu är det dags att värna demokratin.
I kölvattnet av dessa partiers framgångar så har Svenskarnas parti vädrat morgonluft. Det är ett parti som är uttalat nazistiskt. De hör inte hemma i en demokrati. De vill inte ens ha demokrati. De har en partiledare som tycker att alla lagar som skyddar oliktänkande ska tas bort. Hälften av deras företrädare som vill ha politiska uppdrag i höst är dömda för misshandel och kränkningar.

De ska inte få komma in på våra skolor. Sedan får skolverket säga vad de vill.
Nu är det dags att föräldrar och mor-och farföräldrar sätter tryck på skolorna.
Skit i skolverket.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar