torsdag 6 september 2012

Landstinget igen

 Landstingets vägran att skicka cancersjuka till en privatklinik i Uppsala handlar väl bara om hämnd.
En etablerad läkare, specialist, lämnar Landstinget i protest och öppnar eget. Då anser Uppsala läns Landsting att han inte duger längre. De måste genomföra en utredning om patientsäkerhet först innan man kan skicka patienter dit.
Eftersom detta är en specialist som är ganska ensam i Sverige att operera en viss sort cancer, så drabbas bara en part. Patienterna.
Andra Landsting  remitterar dit patienter av patientsäkerhets skäl.
Vad gör då Uppsala Läns Landsting. Jo, det erbjuder vård i Frankrike. Om patienten inte kan språket har väl ingen betydelse tycker Landstinget. Är det patientsäkerhet?
Nej när prestige går före patienter då är det dags att sparka ut de styrande. Tyvärr kommer det att bli ganska tomt i de politiska lokalerna om alla som inte säger ifrån ska sparkas ut, för de flesta verkar inte ha någon egen åsikt.
Handlar detta ev.om pengar. Så länge läkaren fanns på Akadenmiska sjukhuset tjänade Landstinget pengar på patienter från andra delar av Sverige.Är det så syniskt våra politiker resonerar att om inte vi tjänar pengar ska ingen annan gör det heller.

På tal om patientsäkerhet. Så hade jag en bekant som var på akuten i helgen. Efter åtta timmars väntan gick han hem. Då ringde de och ville att han skulle komma tillbaka, det gjorde han. Efter ytterligare åtta timmars väntan så gick han hem igen. Idag har en en telefontid med en läkare. Patientsäkerhet?????????

Kanske våra politiker ska städa på sin egen bakgård först.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar