fredag 17 augusti 2012

Fester

Visst är det kul att läsa om att även statens myndigheter och verk har poersonalfester.
En del av de avslöjanden som aftonbladet har gjort är väl inga skandaler. Det var någon sommarfest med 150 personer som hade druckit sammanlagt 200 öl. Det är väl egentligen ingenting. Självklart ska även den statliga sidan ha personalfester precis som alla andra. Men en del av det som kommit fram är verkligen värt att diskutera
Men  Det mest intressanta är att det är väl inte bara en gång som borgliga partier har skällt på arbetarrörelsens fackförbund för att de festar upp medlemmarnas pengar. Nu när de själva sitter i smeten så är ju förklaringarna hur konstiga som helst. Det är väl skillnad på medlemmars pengar och skattepengar kanske.
Det finns två intressanta frågeställningar utöver pengarna.
Vad gör Reinfeldt? Som lagledare borde han ställa upp för laget, men han har inte stött sin näringsminister ett dugg. Har man gjort en tabbe i regeringen räkna inte med lagledarens stöd. Om det är så, så kommer det inte bli ett framgångsrikt lagarbete i framtiden.
Hur länge kommer Annie Lööf att få fortsätta både  som minister och partiledare. Hon gör ju nästan fler tabbar än Juholt och det säger inte lite.

Men egentligen är Annie Lööfs agerande i personlafesternas betalning helt logisk.
Hon är från Småland. Vad är smålänningar kända för. Jo, snålhet. Alltså låt någon annan betala.
Synd bara att det blev vi skattebetalare.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar